Yoga en stretches 

Om je mentaal én lichamelijk goed te voelen

Restorative Yoga

Deze Yoga soort is om je lichaam en geest te laten herstellen. Je kan hierbij je lichaam de kans geven om helemaal te ontspannen, omdat alle stretches passief en zacht zijn. Je wil dus vooral focussen op loslaten. Je wordt uitgedaagd om ook mentaal een moment van stilte te vinden, en je aandacht/energie/bewustzijn zo veel mogelijk bij jezelf te houden. Voor deze video heb je: 4 kussens en een deken nodig.

Yin Yoga

Tijdens Yin Yoga houd je een houding langer vast, zodat je naast spieren, ook bindweefsel rond gewrichten en pezen kunt strekken.

Je bindweefsel zal langzaam inkorten als je niet je volledige gewrichtsflexibiliteit gebruikt, zoals bij een slechte houding. Ook door ouderdom gaat bindweefsel aan elkaar binden. Het vasthouden van yin-houdingen die de spieren en het bindweefsel zachtjes verlengen, helpt verklevingen te verbreken en kan het bewegingsbereik vergroten. Een Yin Yoga les is vooral bedoeld om je te helpen spanning los te laten. Dit kan lichamelijk zijn (door een blessure of stress), maar ook mentaal of emotioneel.

YinYang Yoga

Yin / Yang Yoga heeft zijn wortels in China in de taoïstische concepten van yin – een vrouwelijke, passieve, verkoelende energie – en yang – een mannelijke, dynamische, verwarmende energie.

Net zoals de Taoïsten geloven dat yin en yang elkaar aanvullen en het een niet kan bestaan zonder het ander, gebruikt yin / yang Yoga de beide soorten Yoga om zowel fysiek als spiritueel evenwicht te bieden. Deze les combineert het actieve van de Vinyassa, en het passieve van de Yin Yoga en is fijn voor jou als je graag jouw actieve en ontspannen kanten meer in balans wilt brengen.

Vinyassa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding.

Het positieve effect op je lichaam kan je op veel verschillende niveaus ervaren. Vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat, kan je alles lekker uitzweten: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans. Deze Yogavorm is vooral goed als je wilt werken aan je conditie, kracht en spierflexibiliteit.